Από το Blogger.
RSS

Τα ζώδια, η αυτοπεποίθηση και η συστολή


Μα τι πρόβλημα κι αυτό, να ντρέπεσαι λες κι έχεις κάνει κάτι κακό… Να κοκκινίζεις, να χάνεις τα λόγια σου, να κινείσαι άγαρμπα, να χτυπά η καρδιά σου και τα συμπτώματα αυτά να δυναμώνουν ευθέως ανάλογα με το πόσο σημαντική είναι για σένα μια κατάσταση: όταν για παράδειγμα έχεις απέναντί σου ένα πρόσωπο που θέλεις να κατακτήσεις, το αφεντικό που πρέπει να εντυπωσιάσεις ή ένα πλήθος άγνωστων ανθρώπων, που ανάμεσά τους πρέπει να κινηθείς, να μιλήσεις, να γνωριστείς, να κάνεις το κομμάτι σου…

Είναι εξακριβωμένο ότι τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι περνάνε από κρίσεις ντροπαλότητας σε διάφορες περιστάσεις ή και περιόδους της ζωής τους. Ακόμα και όσοι φαίνονται άνετοι και ψύχραιμοι, σαν να έχουν όλο τον κόσμο… τσιφλίκι τους, μπορεί από μέσα τους να ζουν τον απόλυτο τρόμο, μέχρι να ξεπεραστεί η δύσκολη φάση. Για άλλους η δυσκολία είναι κυρίως στην προσέγγιση με ένα πρόσωπο που τους ενδιαφέρει ερωτικά. Άλλοι ντρέπονται να μιλήσουν μπροστά σε κοινό. Μερικοί προτιμούν να κλειστούν στο σπίτι τους, παρά να πάνε σε ένα πάρτι όπου γνωρίζουν μόνο τον οικοδεσπότη. Ορισμένοι άλλοι «κομπλάρουν» αν πρόκειται να κάνουν μια επαγγελματική παρουσίαση ή να πάνε σε μια συνέντευξη για δουλειά, ενώ αντίθετα στις αισθηματικές και κοινωνικές τους σχέσεις είναι απίστευτα άνετοι. Ή γενικά συμπεριφέρονται με άνεση σε ένα γνωστό και ελεγχόμενο περιβάλλον, ενώ τα βρίσκουν δύσκολα όταν αντιμετωπίζουν άγνωστες ή απρόβλεπτες συνθήκες.

Μπορεί επίσης, το ίδιο άτομο να κλείνεται στο καβούκι της ντροπαλότητας σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του, ιδίως αν πρόκειται για μεταβατικές φάσεις στις οποίες υποχρεώνεται να δεχτεί και να προσαρμοστεί σε καινούργιες καταστάσεις, όπως το τέλος μιας σχέσης και η επιστροφή στην «ελεύθερη αγορά» των γνωριμιών, μια αλλαγή δουλειάς, μια μετακίνηση σε άλλη πόλη. Και το κακό είναι ότι αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην απομόνωση, σε μια ζωή μοναχική και στερημένη από κοινωνικές επαφές. Ιδιαίτερα όταν η ντροπαλότητα προέρχεται από έλλειψη αυτοεκτίμησης και οδηγεί σε μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες, φέρνει απογοήτευση και στενοχώρια.Για όλα φταίει ο Ερμής


Ποια άτομα είναι συνήθως πιο ντροπαλά, από αστρολογική πλευρά; Οι συνεσταλμένοι χαρακτήρες συχνά έχουν στον αστρολογικό τους χάρτη ανάδρομο τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας. Όμως μια ντροπαλή προσωπικότητα μπορεί να δικαιολογείται και από μια δυσαρμονική όψη του Ερμή με τον ωροσκόπο ή με την Αφροδίτη.

Ποια ζώδια είναι πιο ντροπαλά


Ως προς τα κλασικά αρχέτυπα των ζωδίων, συνήθως πιο ντροπαλά θεωρούνται εκείνα του Νερού (Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθείς), ενώ τα ζώδια της Γης (Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως) συμπεριφέρονται με άνεση στο οικείο τους περιβάλλον, σε αντίθεση με τις περιστάσεις όπου βρίσκονται σε άγνωστα κατατόπια. Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος) έχουν λιγότερα θέματα δειλίας κι ακόμα πιο σπάνια «κομπλάρουν» τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός-Λέων-Τοξότης).

Όμως κι εδώ συχνά τα φαινόμενα απατούν. Γιατί μπορεί πραγματικά οι άνθρωποι που δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά βάθος να… τρέμουν, απλώς καταφέρνουν να το κρύβουν ή και να το ξεπερνούν. Αυτό αποδεικνύεται και από τόσες διάσημες προσωπικότητες στον κόσμο του θεάματος ή της πολιτικής, που έχουν παραδεχτεί την ντροπαλοσύνη τους, παρόλο που δεν θα το περιμέναμε.

Πολλοί από αυτούς ανήκουν στο ζώδιο του θαρραλέου Κριού, όπως οι Έλτον Τζον, Λέιντι Γκάγκα, Κίρα Νάιτλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Μισέλ Φάιφερ. Στους επικοινωνιακούς εξωτερικά, αλλά κατά βάθος ντροπαλούς Διδύμους συγκαταλέγονται οι Μαίριλυν Μονρόε, Τζόνι Ντεπ, Νικόλ Κίντμαν, Μπομπ Ντίλαν. Ο Υβ Μοντάν και η Κιμ Καρντάσιαν (που μάλιστα έχει κάνει τη ζωή της τηλεοπτικό reality) είναι Ζυγοί, ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ Ταύροι, ενώ οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μπραντ Πιτ, είναι «άνετοι» κατά τα άλλα Τοξότες. Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι Αιγόκερως, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και η Τζέσικα Σίμπσον Καρκίνοι, ενώ η θρυλική Γκρέτα Γκάρμπο Παρθένος. Στις διάσημες προσωπικότητες που έχουν παραδεχτεί τη δειλία τους, συγκαταλέγονται επίσης οι Αμερικανοί πρόεδροι Αβραάμ Λίνκολν (Υδροχόος) και Τόμας Τζέφερσον (Κριός), ο πολιτικός Αλ Γκορ (επίσης Κριός), η πριγκίπισσα Νταϊάνα (Καρκίνος) και οι διάσημοι τηλεπαρουσιαστές Ντέιβιντ Λέτερμαν (Κριός), Τζόαν Ρίβερς (Δίδυμος), Μπάρμπαρα Γουόλτερς (Ζυγός). Κι αν βρίσκεις πολλούς τους Κριούς στον κατάλογο, πιθανόν αυτοί έχουν περισσότερο το θάρρος να το παραδεχτουν…

Με άλλα λόγια, αν όλοι αυτοί υποφέρουν από τη ντροπαλότητά τους αλλά τα καταφέρνουν μια χαρά παρόλα αυτά, τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα και για όλους τους υπόλοιπους. Για τους οποίους… υπόλοιπους, θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω, για το πώς εκφράζει τη δειλία του το κάθε ζώδιο, αλλά και πώς επιδρά ο ανάδρομος Ερμής στον αστρολογικό χάρτη, ανάλογα με το ζώδιο όπου βρίσκεται.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου