Από το Blogger.
RSS


ΠΙΘΗΚΟΣ

Η εξυπνάδα και η περιέργεια οδηγούν όλες τις πράξεις του Πιθήκου, που με την ευστροφία και την πονηριά του βρίσκει πάντα τον τρόπο να πετύχει αυτό που θέλει. Κοινωνικός και λάτρης της κοσμικότητας, επιδιώκει διαρκώς τη βελτίωση της προσωπικής και κοινωνικής του θέσης. Τα αδύνατα σημεία του είναι η ανυπομονησία και η έλλειψη συγκέντρωσης. Το δυνατό του είναι το αναλυτικό μυαλό του, που μπορεί να κάνει ορισμένους να τον θεωρούν κυνικό. Είναι φιλόδοξος, δεν θέλει να βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο και χάρη στην πρωτοβουλία και την ανταγωνιστικότητά του συνήθως πετυχαίνει τους στόχους του.

Έχει μια απαράμιλλη ικανότητα να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, είτε πρόκειται για δικά του είτε των άλλων. Ιδίως ως προς το δεύτερο, οι πάντες θα απευθυνθούν σε εκείνον για να τους βρει τη λύση. Θα εκτιμήσει σε βάθος την κατάσταση, θα βρει τι δεν πάει καλά και θα δώσει μια απάντηση που θα ικανοποιεί τους πάντες. Ορισμένοι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν και μια αντίστοιχη ικανότητα να λύνουν προβλήματα με αντικείμενα, επιδιορθώνοντας μηχανήματα κάθε είδους. Όπως και να έχει, θέλουν διαρκώς να καταπιάνονται με κάτι που θα αποτελεί μια πρόκληση για το μυαλό τους.

Δίνουν μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και αφιερώνουν αρκετό χρόνο και χρήμα για να περιποιηθούν την ομορφιά τους. Μερικοί Πίθηκοι είναι ματαιόδοξοι και εγωιστές ως προς αυτό το θέμα, συχνά αδιαφορώντας αν θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτοι που όλα τους συγχωρούνται.

Από συναισθηματική άποψη, τους διακρίνουν κάποιες κυκλοθυμικές τάσεις, με τις διαθέσεις τους να εμφανίζουν διακυμάνσεις από τη χαρά στην απογοήτευση. Γίνονται ιδιαίτερα ευερέθιστοι, αν αισθανθούν παγιδευμένοι σε μια ρουτίνα.

Ως προς τις σχέσεις ο Πίθηκος δείχνει συχνά να προτιμά την επαγγελματική επιτυχία από την ερωτική. Δεν κατακτιέται εύκολα, έχει ναρκισιστικές τάσεις και δεν αντέχει στις μακροχρόνιες σχέσεις. Συχνά παντρεύεται περισσότερες από μια φορά, γιατί δεν μένει για πολύ ευτυχισμένος σε μια κατάσταση και έχει διαρκώς την αίσθηση ότι με έναν άλλο σύντροφο θα είναι καλύτερα. Αν θέλει κάποιος να τον κρατήσει κοντά του, πρέπει να δημιουργεί στην κοινή τους ζωή συνθήκες που να κρατούν το ενδιαφέρον, με φαντασία και πρωτοτυπία. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει καλύτερα στον έρωτα είναι ο Ποντικός και ο Δράκος.
Οι καλύτερες χρονιές του είναι του Πιθήκου φυσικά (2016), και επίσης του Δράκοντα (2012) και του Ποντικού (2020). Συναντά κάποιες δυσκολίες στις χρονιές του Φιδιού (2013), του Χοίρου (2019) και της Τίγρης (2022).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου