Από το Blogger.
RSS


ΚΑΤΣΙΚΑ

Η Κατσίκα έχει ευγενική καρδιά και λεπτά αισθήματα. Είναι μια εύθραυστη ύπαρξη που ξυπνά στους άλλους τη διάθεση να την προστατέψουν, ένα πλάσμα ευαίσθητο, με έντονη διαίσθηση και φαντασία. Δεν ονειρεύεται μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα, με ανοιχτά μάτια, ενώ έχει μια δυσκολία να κρατήσει σταθερή επαφή με την πραγματικότητα. Αγαπά τις μελαγχολικές ιστορίες αγάπης και τα δράματα, αλλά στην πραγματική ζωή δεν καταλαβαίνει πώς υπάρχουν άτομα που τους αρέσει να μιζεριάζουν και να υποφέρουν. Όποιος της ανοίγει την καρδιά του, πρέπει να το κάνει με τρόπο, και να μην της …φορτώσει όλους τους καημούς του. Γιατί η Κατσίκα έχει τόση συμπόνια και ενσυναίσθηση, που μπορεί να κάνει το πρόβλημα του άλλου δικό της και να καταλήξει να είναι σε χειρότερη κατάσταση από το ίδιο το άτομο που το έχει, καθώς το συνδέει με τα δικά της παλιά τραύματα. Έχει μια τάση να βλέπει τα πράγματα από την απαισιόδοξη πλευρά και το παραμικρό την κάνει να υποφέρει.

Στα πρακτικά θέματα επιδιώκει να βασίζεται στους άλλους, γιατί δεν αντέχει τις ευθύνες και τις αλλαγές. Δύσκολα προσαρμόζεται στην καθημερινή ρουτίνα και έχει ανάγκη από ελεύθερο χώρο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά της. Απεχθάνεται την πίεση, ιδίως του χρόνου, και δεν τα πάει καθόλου καλά με το ρολόι. Ούτε με τους αυταρχικούς ανθρώπους. Δεν έχει ιδιαίτερες επαγγελματικές φιλοδοξίες, συνεργάζεται καλά με τους άλλους και προτιμά μια «βοηθητική» θέση από τις διευθυντικές ευθύνες. Αν την αφήσουν στην ησυχία της, μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποδοτικά και να έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού δίνουν πρωταρχική σημασία στον έρωτα, καθώς θέλουν να αισθάνονται ότι ανήκουν κάπου και έχουν βρει το πρόσωπο με το οποίο θα φτιάξουν μια υπέροχη οικογένεια. Είναι ρομαντικοί και αισθηματίες, κι έχουν ανάγκη από ένα σύντροφο που να μπορούν να εμπιστευθούν, αλλά και να μπορεί εκείνος να τους στηρίξει, να τους δείξει προσοχή και φροντίδα και να τους ηρεμήσει από τις διάφορες ανασφάλειές τους. Από την πλευρά τους τον περιβάλλουν με περιποιήσεις και τρυφερότητα, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης, που τους τρομάζει πολύ. Ερωτικά ταιριάζουν περισσότερο με την Τίγρη, τον Λαγό, το Άλογο και τον Χοίρο.

Οι καλύτερες χρονιές τους, πέρα από εκείνη της Κατσίκας (2015), είναι του Χοίρου (2019) και του Λαγού (2023), σε αντίθεση με τις λιγότερο ευνοϊκές χρονιές, του Δράκοντα (2012), του Σκύλου (2018) και του Βουβάλου (2021).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου