Από το Blogger.
RSS


ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου του Πετεινού δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι. Περήφανοι και ματαιόδοξοι, γίνονται το επίκεντρο της προσοχής. Είναι πολύ ειλικρινείς και δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους, δεν ξέρουν από διπλωματία αλλά γοητεύουν τους άλλους με την αυθεντικότητά τους. Συχνά όμως είναι και παρεξηγημένοι. Η τελειομανία, σε συνδυασμό με την ειλικρίνειά τους, ερμηνεύεται σαν σχολαστικότητα ή υπερβολική επικριτικότητα. Μέσα τους οι Πετεινοί ταλαντεύονται ανάμεσα στην ανάγκη για υλική ασφάλεια και την αναζήτηση μιας ηθικής ακεραιότητας, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα αυστηρούς στην αυτοκριτική τους. Πϊσω από τη φαινομενική σιγουριά τους, κρύβουν μια ψυχή που έχει ανάγκη να απομονωθεί για να ηρεμήσει τα άγχη της. Παρά την εντύπωση της αυτοπεποίθησης που δίνουν, έχουν μια δειλία που κινδυνεύει να τους δυσκολεύει τη ζωή, όποτε βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σημαντική αλλαγή. Παρόλα αυτά τους αρέσει η καινοτομία και η ποικιλία και θέλουν να φαίνονται ευπροσάρμοστοι και συντονισμένοι με όλες τις νέες τάσεις.

Κατά βάθος ο Πετεινός έχει μια τάση να θεωρεί ότι οι άλλοι βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνον και πρέπει να κατεβάζει το δικό του για να προσαρμοστεί. Στα μάτια πολλών αυτή η συμπεριφορά ίσως να φαίνεται αλαζονική, αλλά στην πραγματικότητα θέλει απλώς να τους πλησιάσει και να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Θεωρεί ότι πρέπει να δείξει πως ξέρει τα πάντα και βομβαρδίζει τους άλλους με συμβουλές και συστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι μια δουλειά που μπορεί να κάνει με μεγάλη επιτυχία είναι αυτή του δασκάλου, καθώς βρίσκει μεγάλη ικανοποίηση στο να μοιράζεται με τους άλλους τις πολλές γνώσεις του. Γνώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την επιστήμη μέχρι τον εσωτερισμό και από την τεχνολογία μέχρι τις φιλοσοφικές θεωρίες.

Στον έρωτα οι Πετεινοί είναι αισθησιακοί, ειλικρινείς και αξιόπιστοι, αλλά μπορούν να αντιδράσουν επιθετικά, αν αισθανθούν ότι μια ερωτική κατάσταση τους «στριμώχνει», περιορίζοντας την ανάγκη τους για ανεξαρτησία. Δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη σεξουαλική παρά τη συντροφική πλευρά, και μόνο ένας αληθινός και βαθύς έρωτας μπορεί να τους δέσει σε μια σχέση διαρκείας. Όταν ερωτεύονται για τα καλά, δεν έχουν άλλη σκέψη εκτός από το αγαπημένο τους πρόσωπο. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζουν περισσότερο ερωτικά είναι το Φίδι και ο Βούβαλος.

Οι καλύτερες χρονιές για τους Πετεινούς είναι η δική τους (2017), καθώς και εκείνες του Φιδιού (2013) και του Βουβάλου (2021). Αντίθετα ζορίζονται στα χρόνια του Αλόγου (2014), του Ποντικού (2020) και του Λαγού (2023).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου