Από το Blogger.
RSS


ΛΑΓΟΣ

Στην κινέζικη αστρολογία το ζώδιο του Λαγού εκπροσωπεί την αθανασία. Ίσως αιτία γι’ αυτό να είναι η παροιμιώδης αναπαραγωγική ικανότητα του ομώνυμου ζώου, ή ενδεχομένως η δύναμη που έχουν οι εκπρόσωποι του ζωδίου, αν συναντήσουν αντιξοότητες, να ξαναγεννιούνται σαν τον μυθικό Φοίνικα μέσα από τις στάχτες τους, ξεκινώντας και πάλι από το μηδέν.

Οι Λαγοί είναι ιδιόρρυθμοι και ιδιότροποι. Δεν τους αρέσει να φορτώνονται με ευθύνες, ούτε και να παίρνουν βεβιασμένες αποφάσεις. Συχνά είναι διχασμένοι ανάμεσα στην αγάπη τους για ελευθερία και την προσκόλλησή τους στην καλοπέραση. Δεν θέλουν να μπλέκουν σε περίπλοκες καταστάσεις και έχουν μια έμφυτη σύνεση, που τους βοηθά να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Αγαπούν τη χάρη και την κομψότητα. Η ομορφιά και η αρμονία παίζουν τεράστιο ρόλο για τους Λαγούς, όχι μόνο ως προς τη δική τους εμφάνιση, αλλά και ως προς το περιβάλλον όπου ζουν και εργάζονται. Έχουν την ικανότητα να αποκτούν όμορφα και ακριβά πράγματα, ακόμα και με μειωμένο προϋπολογισμό. Δεν αντέχουν την κακογουστιά και την ακαταστασία. Δένονται με τα προσωπικά τους αντικείμενα, καθώς τα βλέπουν σαν κάτι που αντιπροσωπεύει το γούστο τους, προσπαθούν να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση και δύσκολα τα αποχωρίζονται.

Η κουλτούρα είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή του Λαγού, που αγαπά τις τέχνες και τα γράμματα, τη μουσική, το θέατρο. Συχνά προτιμά να τα απολαμβάνει όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, συνήθως στο καλοβαλμένο και σχολαστικά περιποιημένο σπίτι του, μακριά από τον «όχλο».

Η έντονη διαίσθησή του τον βοηθά να καταλαβαίνει καλά τους άλλους, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα αξιολάτρευτο και δημοφιλή. Είναι πάντα διατεθειμένος να ακούσει και να παρηγορήσει όποιον περνά δυσκολίες. Ωστόσο ενοχλείται, αν διαπιστώσει ότι ο άλλος δεν είναι ειλικρινής απέναντί του ή δεν παίρνει στα σοβαρά πράγματα που θα έπρεπε, και τότε μπορεί να… αποσύρει την υποστήριξή του.

Στον έρωτα ο Λαγός είναι τρυφερός και εκδηλωτικός, αλλά δεν τα πάει καλά με τις καταστάσεις της έντασης, από τις οποίες προσπαθεί να φύγει το γρηγορότερο. Μερικές φορές είναι επιπόλαιος στον έρωτα, πάντως έχει ανάγκη να μοιράζεται τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντά του με το αγαπημένο πρόσωπο. Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζει περισσότερο ερωτικά είναι ο Χοίρος και η Κατσίκα.
Οι πιο τυχερές χρονιές του, πέρα από τη χρονιά του Λαγού (2023), είναι εκείνες της Κατσίκας (2015) και του Χοίρου (2019). Αντίθετα θα ζοριστεί στις χρονιές του Αλόγου (2014), του Πετεινού (2017) και του Ποντικού (2020).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου