Από το Blogger.
RSS


ΧΟΙΡΟΣ

Το ζώδιο του Χοίρου χαρακτηρίζεται από την τάση του να βλέπει πάντα τη ζωή μέσα από ροζ γυαλιά. Πιστεύει ότι όλα πάνε μια χαρά, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα έχει γκρεμιστεί το σύμπαν. Μπροστά σε μια καταστροφή, δηλώνει αποφασιστικά ότι πρόκειται απλώς για μια αναποδιά και αρνείται να κάνει κάτι δραστικό για να την αντιμετωπίσει. Δεν αντέχει τα δυσάρεστα γεγονότα και πείθει τον εαυτό του ότι όλα είναι εντάξει, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πίσω από την υπέρμετρη αισιοδοξία του, ο Χοίρος κρύβει μια τεράστια ψυχική δύναμη. Δείχνει ήρεμος και εμπνέει σιγουριά, έχει έντονη αίσθηση της δικαιοσύνης, είναι ειλικρινής και ζει σε ισορροπία με τα συναισθήματά του. Κρατιέται μακριά από τις μικρότητες και τη μιζέρια και θέλει να απολαμβάνει τα όμορφα πράγματα της ζωής. Ανάμεσα στις απολαύσεις του, το καλό φαγητό παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Έχει περηφάνια και αξιοπρέπεια, καθώς και μεγάλη υπομονή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει κάποτε κι εκείνος στα όρια των αντοχών του. Τότε μπορεί να «σπάσει» ή να επαναστατήσει με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο, αν μια κατάσταση γίνει αφόρητη για εκείνον, έστω και μετά από χρόνια.

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι παντελώς ανίκανοι να πουν «όχι», αν κάποιος τους ζητήσει μια βοήθεια ή μια εξυπηρέτηση. Θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν. Είναι πανεύκολο να τους εκμεταλλευτεί κανείς, και συχνά πέφτουν θύματα κακόβουλων ανθρώπων που τους πλησιάζουν για να επωφεληθούν. Η αφέλεια των Χοίρων όμως δεν οφείλεται σε ανοησία, αλλά στο γεγονός ότι επειδή οι ίδιοι έχουν μια τόσο καθαρή καρδιά, δύσκολα σκέφτονται ότι και οι άλλοι δεν είναι εξίσου ειλικρινείς στις προθέσεις τους.

Στον έρωτα είναι τρυφεροί και προστατευτικοί, γεμάτοι πάθος και εκπλήξεις. Αφήνονται να τον ζήσουν χωρίς επιφυλάξεις και φόβους. Όμως δυστυχώς για εκείνους, η αγνότητα των συναισθημάτων και η ειλικρίνειά τους δεν έχουν πάντα την ανάλογη αντιμετώπιση. Όταν τελειώνει μια ερωτική ιστορία στην οποία ο Χοίρος είχε πιστέψει, πραγματικά η καρδιά του ραγίζει. Όμως δεν ακούει καμιά συμβουλή να έχει τον νου του ή να βάλει πρώτος τέλος σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά. Και συνήθως την επόμενη φορά επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα ζώδια που του ταιριάζουν περισσότερο είναι η Κατσίκα, ο Λαγός και η Τίγρη.

Οι καλύτερες χρονιές του, πέρα από εκείνη του Χοίρου (2019), είναι της Κατσίκας (2015) και του Λαγού (2023). Περισσότερες δυσκολίες θα συναντήσει στις χρονιές του Φιδιού (2013), του Πιθήκου (2016) και της Τίγρης (2022).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου