Από το Blogger.
RSS


ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Μπορεί για εμάς ο ποντικός να μην είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό ζώο, αλλά στην κινέζικη παράδοση χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν το πρώτο πλάσμα που έτρεξε στο κάλεσμα του Βούδα και έτσι κέρδισε την πρωτιά και στη σειρά των ζωδίων.

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο, συνήθως ξεχωρίζουν από τη δημοφιλία τους. Είναι οι αξιολάτρευτοι φίλοι, οι συνεπείς εργαζόμενοι, οι αφοσιωμένοι γονείς. Περιβάλλονται διαρκώς από κόσμο και καταφέρνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων, προσφέροντας συμπαράσταση και παρηγοριά. Αλλά και να μοιραστούν όλα τα καλά νέα. Όπου και να βρίσκονται, εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους να κάνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να δημιουργούν εύκολα την οικειότητα. Το χιούμορ τους ενισχύει την κοινωνική γοητεία τους. Ωστόσο, παρόλο που φαίνονται τόσο ανοιχτοί, μερικές φορές καλύπτουν μια βαθιά δική τους εσωστρέφεια και τη δυσκολία να εμπιστευθούν.

Οι Ποντικοί έχουν πολύ έξυπνο μυαλό και τους αρέσει να το επιδεικνύουν. Έχουν πολλά ενδιαφέροντα και ενθουσιάζονται εύκολα με οτιδήποτε καινούργιο. Ο ενθουσιασμός τους μπορεί να διαρκέσει από χρόνια μέχρι… μέρες, αλλά για όσο καιρό κάτι αποτελεί το αντικείμενο του πάθους τους, του αφοσιώνονται απόλυτα. Το χρήμα είναι μια μάλλον σημαντική υπόθεση για τον Ποντικό και θέλει να έχει πάντα μια οικονομική άνεση για να ξοδεύει, ενώ υπάρχει μέσα του ο φόβος μην «ξεμείνει». Η συμπεριφορά του αντανακλά αυτή τη στάση, καθώς εναλλάσσει φάσεις απλοχεριάς με πραγματική τσιγκουνιά. Το ίδιο άτομο που ξόδεψε του κόσμου τα λεφτά για να πάει διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο, μπορεί μετά από ένα μήνα να πηγαίνει (με τα πόδια για οικονομία στη βενζίνη) στο πιο μακρινό σούπερ μάρκετ για να βρει φθηνότερες τιμές.

Είναι φιλόδοξος και συγκεντρώνεται στους στόχους του αλλά δεν του αρέσει να διακινδυνεύει, καθώς το ρίσκο τον αγχώνει. Στη δουλειά είναι προσεκτικός, ακριβής, σχολαστικός αλλά κι επίσης επινοητικός και δημιουργικός.
Στον έρωτα, είναι γεμάτος πάθος και αναζητά τις έντονες συγκινήσεις. Συχνά βρίσκεται μπλεγμένος σε περίπλοκες καταστάσεις. Όταν ζει έναν έντονο έρωτα, γίνεται πολύ περιποιητικός με το αγαπημένο πρόσωπο, αλλά έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση. Τα ζώδια που ερωτικά του ταιριάζουν περισσότερο είναι ο Βούβαλος, ο Δράκοντας και το Φίδι.

Οι πιο τυχερές χρονιές για όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι οι χρονιές του Ποντικού (2020), του Δράκοντα (2012) και του Πιθήκου (2016), ενώ οι λιγότερο τυχερές είναι του Αλόγου (2014), του Πετεινού (2017) και του Λαγού (2023).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου